Nick aan het woord


Team Data


Nick aan het woord


Team Data

In september 2017 is het team van Nick begonnen aan het traject om een zelforganiserend team te worden. Nick is één van de zes teamleden van team Data. Team Data was pilot team. Het traject duurt eigenlijk 8 weken, maar bij team data duurde het langer. Nick: "Dat is helemaal niet erg. Alles was nieuw, voor ons, voor het assistentie team en ook voor de directie. We zijn als team data nu sinds half januari officieel een zelforganiserend team."

Positief!


"Gedurende het hele traject zijn we erg goed ondersteund door het assistentieteam. De bijeenkomsten werden geassisteerd door steeds iemand anders, daardoor voorkom je tunnelvisie en dat houd je scherp. Ik denk dat ik namens het team spreek als ik zeg dat we dat als erg fijn hebben ervaren. Ook de Insights training door Peter van Strien was nuttig. Het zorgt voor een goede zelfreflectie, dat is af en toe nodig" Na ruim twee maanden gaf team data een presentatie aan de directie: "Om ook aan de rest van de organisatie te laten zien wat we opleverden, maakten we een filmpje. Het filmpje, en natuurlijk de inhoud, werd gewaardeerd door de directie; na een maand kregen we een GO".

Op de foto. Team Data. V.l.n.r.: Nick van den Boer, Harry van Rijswijk, Maartje Dusée, Peter van der Schriek, Mariëtte van der Veeken en Hans Struijs


Benieuwd naar het filmpje van team Data?

Klik op de button!

"We hebben andere interesses,
waardoor we elkaar goed aanvullen."

Goede afspraken


Vooraf goede afspraken maken is echt essentieel. Maak die met je team, maar ook met de directie. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent, anders heb je al een valse start. Bij ons was er bijvoorbeeld onduidelijkheid over wie er in het team zou komen, terwijl dat wel een belangrijke basis is. We zijn uiteindelijk gewoon met zessen gestart en dat heeft goed uitgepakt!" Volgens Nick vult iedereen in het team elkaar goed aan: "We hebben andere interesses, waardoor we elkaar echt goed aanvullen. Maartje en Mariëtte zijn nieuw in het team, dat zorgt voor verfrissing en alertheid. Dat is goed! De sfeer in ons team is erg prettig"

Efficiënter en betere kwaliteit


We vroegen aan Nick wat er nu concreet is veranderd nadat het team zelforganiserend is gaan werken. Nick: "De lijntjes tussen IBOR en BGT-beheer zijn korter, we werken efficiënter en de kwaliteit van de gegevens is beter. Het ideaalbeeld is dat de klant, voor ons de inwoner, bedrijven en collega's, op ieder moment kan beschikken over betrouwbare, actuele informatie die zij wensen" vult Nick aan.

Een tip van Nick!


"Probeer niet te veel vooroordelen te hebben voordat je met je team aan dit traject begint. Begin blanco. Je staat er niet alleen voor. Je krijgt goede hulp van het assistentieteam, dat is erg fijn"