Aniek, moeder van Aimée


"Ik gun onze kinderen dezelfde fijne jeugd in Dongen"

Aniek Laenen- van Beijsterveld (31)

Geboren en opgegroeid in Dongen

Studie: Verpleegkunde, Operatieassistent

Baan: Endoscopie verpleegkundige Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis

Nick Laenen (33)

Geboren in Breda en opgegroeid in Oosterhout

Studie: Werktuigbouwkunde

Baan: Engineering & sales bij Tsubaki in Dordrecht


Aniek en Nick zijn ook moeder en vader van Suus (3) en Art (1,5)

Aimée Laenen
Geboren: 31 oktober 2018 in Dongen

Nog maar weinig geboorten vinden plaats in Dongen. De meeste baby's worden in het ziekenhuis in Tilburg of Breda geboren. Aimée is de enige baby die in oktober in Dongen ter wereld is gekomen. Medio december waren er 248 geboorten, waarvan 30 in Dongen.

Een Dongense Pee erbij?

Aniek: "Dat klopt. Aimée is op 31 oktober geboren in ons huis aan het Baroniepad. Ze was er zo. Een makkelijke baby. Dat komt waarschijnlijk omdat ze de derde is. Ze past zich aan en voor ons is het natuurlijk ook minder nieuw dan bij de eerste. Dan gaat het wat gemakkelijker."

Hoe zijn jullie in Dongen terecht gekomen?

Nick: "We hebben elkaar in onze studententijd in Breda leren kennen. Dat was in 2006. Ik kom zelf uit Oosterhout. Na onze studie hebben we eerst twee jaar in Breda samengewoond. Daarna zijn we naar Rijen verhuisd. In 2014 zijn we getrouwd en in 2017 naar Dongen gekomen." Aniek: "Ik ben in Dongen opgegroeid. We woonden zo'n negen jaar prima in Rijen toen het begon te kriebelen. De straat was vrij druk en enkele buren gingen verhuizen. We dachten: Als we willen verhuizen dan moeten we dat doen voordat de kinderen naar school gaan. Mijn familie woont grotendeels in Dongen en ik heb goede herinneringen aan mijn jeugd hier. De Zomerspelen, de scouting, De Woeste Zee, de basisschool, dat vond ik allemaal leuk. Ik gun onze kinderen dezelfde fijne jeugd. Daarom zijn we in Dongen op zoek gegaan naar een koopwoning."

Hebben jullie speciaal voor deze wijk gekozen?

Aniek: "Niet echt. We hebben in verschillende wijken naar huizen gekeken. We zochten vooral een woning met veel ruimte in een rustige straat." Nick: "Dit huis stond al een paar maanden te koop. Na twee bezichtigingen hebben we de knoop doorgehakt. We werden vooral verrast door de leefruimte beneden en de zeven slaapkamers. Maar die gaan we niet allemaal vullen hoor…" Aniek: "Uiteindelijk is het een goed besluit geweest. Mijn ouders wonen twee straten verderop, het kinderdagverblijf is op loopafstand. Je kunt hier rustig met de kinderen op pad, zonder voorbijrijdend verkeer. Dat is heel fijn. In onze straat wonen trouwens veel oppasoma's en -opa's, dus dat is ook weer leuk voor onze kinderen."

Hoe bevalt het om (weer) in Dongen te wonen?

Nick: "Goed. Stiekem ken je toch veel mensen. Dat is het leuke aan een dorp als Dongen. Hier wonen nog veel Dongenaren, het voelt hechter. In Rijen heb je meer import en een spoor dat het dorp in tweeën deelt. Er wordt hier verder veel georganiseerd voor jong en oud. Afgelopen jaar hebben we met familie en vrienden voor het eerst meegedaan aan de Dongense Dorps Quiz. Ons huis was de uitvalsbasis en Aniek was de team captain. Hartstikke leuk." Aniek: "Het voelt goed om weer in Dongen te wonen. Als vanouds eigenlijk. En sommige dingen verrassen me ook weer. Zo heb je hier net als in Rijen ook een luierinzamelsysteem. Erg handig met drie kleine kinderen. Met Suus, onze oudste, kom ik wekelijks in De Cammeleur. Eerst gaat ze bij het KunstPodium naar peuterdans en daarna zoeken we in de bibliotheek boekjes en puzzels uit. Het is er mooi geworden."

Nog wensen?

Aniek: "Ik vind Dongen een complete gemeente. Het dorp bruist, er is een mooie bibliotheek, een fijn zwembad en er zijn genoeg winkels waar ik graag kom, zoals de Hema, Etos en Shoeby. Voor een bezoek aan een kinderboerderij ga ik naar Oosterhout. Dat is ook dichtbij. Ik mis alleen een speeltuin aan een terrasje en een handige wandelroute naar de Duiventoren. In Rijen stond je zo in het bos." Nick: "Geen wensen hoor. Hoewel, de verkeersstromen vind ik niet altijd logisch in Dongen. En ik hoop dat het Broederpark wordt opengesteld. Dat is zo mooi."