Danny


“Ik kijk ernaar uit om Dongen te ontdekken”

Danny Eeckhout (48)

Vader van twee zoons van 21 en 19 jaar

Geboren in Deurne (België)

Studie: Fysiotherapie

Baan: Directeur Bauerfeind

Hoe komt een Belg in Dongen terecht?

Danny: "Ha ha, dat hebben de buren ook al gevraagd. Ik kom uit Deurne, bij Antwerpen. Daar heb ik fysiotherapie gestudeerd. Na mijn studie kon ik twee praktijken in Drunen waarnemen en inmiddels woon ik al 25 jaar in Nederland, waarvan de meeste jaren in Udenhout, en heb ik een Nederlands paspoort. Na mijn scheiding zes jaar geleden ben ik in Udenhout blijven wonen, maar het huis dat ik huurde werd verkocht. Een zoektocht in verschillende Brabantse gemeenten volgde. Van Boxtel tot Oisterwijk; ik heb ruim gekeken. Dongen kende ik van mijn fietsrondjes. Ik fiets veel en zag een bord met 'te koop' in de tuin staan. Na twee bezichtigingen heb ik dit huis gekocht. De vorige eigenaren zijn verhuisd naar een ander huis aan de Vaartweg, net over de grens in 's Gravenmoer."

Is het wennen?

"Nee, helemaal niet. Vanaf de eerste dag voel ik me hier thuis. Best bijzonder, want het is toch een stap om na 25 jaar naar een ander dorp te verhuizen. Het is een fijn en betaalbaar huis, met landelijke ligging. Daar was ik naar op zoek. Ik ben al lange tijd geen fysiotherapeut meer, maar werk bij Bauerfeind; een bedrijf dat medische hulpmiddelen levert als bandages, orthesen, compressiekousen en orthopedische steunzolen. Voor mijn werk reis ik ontzettend veel, in het buitenland en tussen Amsterdam en Brussel. Dongen ligt mooi in het midden, redelijk dicht bij de A27 en A59. Na drukke werkdagen is het fijn thuis komen. Ik zou nooit in een stad kunnen aarden. Ik heb het hier perfect naar mijn zin."

En Dongen al een beetje verkend?

"Door de verhuizing en het klussen heb ik er nog niet veel tijd voor gehad. Nu in het najaar zie je de buren wat minder, maar ik verwacht dat dat in het voorjaar meer zal worden. Iedereen kent elkaar in de straat. Het centrum heb ik al verkend. Wat heb je hier veel supermarkten! Gisteren viel het magazine van het evenement DongenIce op de deurmat. Tussen Kerst en Oud en Nieuw ben ik vrij en dan ga ik zeker een kijkje nemen. Het valt me op dat Dongen veel water heeft en best groot is. De Karwei is bijvoorbeeld zeven kilometer hier vandaan. Daar stond ik van te kijken."

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

"Oud worden in Dongen. Ik ben heel vaak verhuisd, ook als kind. Nu wil ik met mijn loei drukke baan rust vinden. Ik kijk ernaar uit om nieuwe dingen te ontdekken en vanuit Dongen nieuwe routes te fietsen naar bijvoorbeeld Waspik, Hank en Heusden."