Lotje & Michel


“De knusheid van een dorp, maar toch alle faciliteiten die je nodig hebt”

Lotje Westerhout (24)

Geboren in Zoetermeer en opgegroeid in Kaatsheuvel

Studie: Toerisme in Breda (Afstudeerjaar, Breda University)

Bijbaan: Postbezorging Post NL

Michel Erdtsieck (27)

Geboren en opgegroeid in Oldebroek (Zwolle)

Studie: Medewerker beheer ICT (ROC Zwolle)

Werk: Technisch medewerker Schenker Logistics Nederland BV (Fulltime)

Geboren in Zoetermeer en Oldebroek, opgegroeid in Kaatsheuvel en Oldebroek. We zijn benieuwd hoe jullie elkaar hebben leren kennen?

Lotje: "Toen ik ging studeren in Breda ben ik daar ook op kamers gegaan. Tijdens een stapavondje heb ik toen Michel leren kennen.' Michel: 'Ik was een weekje weg met vrienden. We sliepen in de Katjeskelder in Oosterhout en we besloten het Bredase nachtleven in te duiken. En die bewuste avond hebben we elkaar leren kennen."

Dan hebben jullie dus eerst een lange afstandsrelatie gehad?

Lotje knikt ja: "Ja, we zagen elkaar wel ieder weekend. Dan ging ik naar Oldebroek of kwam Michel naar Breda. Dat hebben we 2 jaar volgehouden." Michel: "Op een gegeven moment moest ik stage gaan lopen voor mijn studie. Ik zocht een bedrijf in de buurt van Breda. Uiteindelijk vond ik een stage in Oosterhout." Lotje: "Mijn studentenkamer was te klein voor 2 personen. Dus toen vonden we een studiootje in Hoge Vucht in Breda. Dat is ongeveer een jaar geleden. Maar eigenlijk kwamen we er al snel achter dat ook dat vrij klein werd. Vooral toen onze hond Mellow bij ons kwam wonen."

Dus jullie gingen opnieuw op zoek naar een woning?

Lotje: "Ja, ik stond al heel lang ingeschreven voor een huurwoning, maar desondanks was het wel erg lastig om een woning te vinden. We zaten er steeds net niet bij. Todat deze woningen op de website kwamen. Er kwamen er 42 vrij! We hebben ons toen ingeschreven. Helaas belandden we op de reservelijst, maar uiteindelijk werd ik alsnog begin 2018 gebeld door Casade (woonstichting) of we interesse hadden in een woning. We moesten erg snel beslissen, maar gelukkig hebben we zeker geen spijt!"

Kunnen we daaruit opmaken dat jullie het naar jullie zin hebben?

Michel: "Zeker! We wonen hier nu vanaf eind oktober. We moesten nog wel wat klussen, maar het voelt echt al helemaal als thuis. Het huis is super ruim, we hebben zelfs een kamer over. En we hebben een tuin! Het is echt meer dan dat we hadden gehoopt.' Lotje is het met haar vriend eens: 'We hebben het echt naar ons zin en zijn al helemaal gewend. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik eigenlijk niet meer terug naar Breda zou willen. Dat komt misschien ook omdat we allebei in een dorp zijn opgegroeid. We vinden dat kleinschalige heel fijn."

Wat vinden jullie daar fijn aan?

Michel: "Dongen is niet súper groot. Niet zo groot als Oosterhout bijvoorbeeld. Daardoor ervaren wij de knusheid van een dorp, maar we hebben wel alle faciliteiten in de buurt die we nodig hebben." Lotje voegt daar aan toe: "Je bent ook zo in de grote steden zoals Breda of Tilburg. Dat is voor onze studie en werk wel handig. We pakken dan onze scooter of we nemen de bus."

Hoe omschrijven jullie Dongen, nu jullie hier een maand wonen?

Lotje en Michel zijn het wederom met elkaar eens: "Vriendelijk, open en knus! We voelen ons gewoon welkom, ondanks dat we hier allebei niemand kennen en hier niet zijn opgegroeid. Het is fijn dat er veel nieuwe mensen hier in de buurt zijn komen wonen. Dan zit je in hetzelfde schuitje. We hebben het verder samen erg druk, waardoor we nog niet echt nieuwe vrienden hebben gemaakt ofzo. We hebben nog genoeg te doen, zoals de trap schuren en schilderen!" zegt Lotje lachend. Michel: "Na een maand kunnen we wel zeggen dat we echt geluk hebben gehad met deze woning. Het voelt echt als thuiskomen hier in Dongen."

Jullie zijn erg positief!
Ook al verbeterpunten kunnen ontdekken?

Michel: "De bereikbaarheid van Dongen is soms wel lastig. Het is jammer dat Dongen geen station heeft bijvoorbeeld. Al zijn de bussen ook wel prima. We vonden het centrum de allereerste keer trouwens wel moeilijk te vinden. We waren zelfs een beetje verdwaald. Gelukkig weten we nu de weg."