Kijk om je heen en ontdek het Dongens DNA!

Het Dongens DNA kom je overal in De Cammeleur tegen. Klik op de plattegronden en je ziet meteen waar je de interieurelementen kunt vinden.

Begane grond

Montis en ECCO Leather hebben voor De Cammeleur voor het eerst de krachten gebundeld. Het resultaat is een prachtige bank (Domino.18) in het entreegebied. Uniek in de hele wereld!


In het Grand Café hangen kleurrijke objecten van leer. Door de kleuren vormt het geheel een bijzonder schouwspel. De huiden komen van ECCO Leather: in de fabriek zijn ze bewerkt tot zacht leer. Van Uitert heeft de stalen kabels gemaakt.


Op diverse plekken in De Cammeleur heeft Van Uitert maatwerk geleverd. Zo heeft het bedrijf stoere plantenbakken van staal gemaakt. Ook de frames van de lampen boven de leestafel en de in- en uitleenkast van de bibliotheek zijn in de Dongense fabriek ontworpen en gemaakt.

Eerste verdieping

In een vergaderruimte (zaal 5) is een van de wanden voorzien van een foto van het productieproces van Ardagh Group. Alsof je zo de fabriek in Dongen binnenloopt!


Ook vanaf de eerste verdieping heb je zicht op de leren ECCO-huiden, hangend aan de stalen kabels van Van Uitert.


De plantenbakken aan de wand al tegengekomen? Ook deze zijn door Van Uitert gemaakt.

Tweede verdieping

Dongen Pallets heeft voor het dakterras op de tweede verdieping een loungehoek ontworpen en gemaakt.


In de grote zaal op de tweede verdieping brengt Coca-Cola de geschiedenis van de fabriek in Dongen in beeld. Aan de wand hangen historische foto's afgewisseld met moderne beelden.


Coca-Cola 111 Navy Chair

Je komt ze over de hele wereld op bijzondere plekken tegen: van de Starbucks in Tokyo tot de universiteit van New York. En nu dus ook in De Cammeleur! De 111 Navy Chair is gemaakt van 111 gerecyclede plastic flessen. Het originele ontwerp van de Navy Chair, dat in 1944 werd ontwikkeld voor de Amerikaanse marine, vormt de basis. Geschat wordt dat meer dan drie miljoen plastic flessen jaarlijks hergebruikt worden voor de productie van deze stoelen.

Glaskunstwerk Ardagh Group

Wanneer je op de tweede verdieping loopt bij de balustrade moet het je opvallen: een groot kunstwerk van glas. Het kunstwerk is in opdracht van Ardagh Group Dongen gemaakt door Studio Baak uit Tilburg. De essentie van het kunstwerk is het samenspel van glas en licht. Het werk bestaat uit negen panelen waar in een strak stramien op ieder paneel zes x zes potten gemonteerd zijn. Dit resulteert in een strak vlak waar het licht een magische glittering teweeg brengt. Drie grote spots zorgen in de avond voor een beeld dat kan verwonderen en je meeneemt in de ontmoeting tussen glas en licht