Wie werken mee aan het Dongens DNA in De Cammeleur?


Zes Dongense bedrijven brengen vanuit hun binding met de leer- en frisdrankgeschiedenis het DNA van de gemeente tot leven in De Cammeleur. Samen geven zij het gebouw een uniek gezicht.

Ecco Leather

ECCO Leather, onderdeel van het Deense moederbedrijf ECCO, komt in 2001 naar Dongen vanwege de expertise op het gebied van leerlooien en de kwaliteit van de koeienhuiden.

Coca-Cola

In 1957 opent de Coca-Cola fabriek in Dongen. Vanaf 2000 is dit de enige fabriek in Nederland. De Dongense fabriek is goed voor 80 procent van de bevoorrading in Nederland.


Montis

Ruim 40 jaar geleden vestigt Montis zich in Dongen, te midden van de befaamde leerlooierijen.

Van Uitert

Van Uitert, opgericht in 1962, levert wereldwijd interne transportsystemen en speciaal-machines voor onder andere de dranken- en levensmiddelenindustrie.


Dongen Pallets

Begonnen in 1962 als producent van houten kratten voor de drankindustrie van de familie Van Tuijn groeit Dongen Pallets in 55 jaar uit tot een internationale onderneming.

Ardagh Group

De glasfabriek in Dongen, sinds 2007 onderdeel van Ardagh Glass Group uit Dublin, is een van de grootste producenten van glaswerk voor de drank- en voedingsindustrie in Europa.