Picture Perfect

In Picture Perfect doen we een oproep aan jou! In iedere editie een thema waarbij we vragen een foto in te sturen. Deze week: jouw favoriete herfstmoment/foto.

Niet veel soeps

Een fan van de koude maanden is Donald niet, maar wel kan hij (nog meer) genieten van een goede kop soep in de herfst. Vraag van de week is wel: wat is dit in hemelsnaam voor soep??

Donau ja zeg..

Wat een mooie foto van Ineke! Vond ze zelf ook, vandaar de inzending. Én vanwege de fijne herinneringen aan de vakantie in Budapest tijdens de herfst van 2018 met haar gezin.

Meer spinazie dan inwoners

In tegenstelling tot de soep van Donald, is deze groentesoort natuurlijk direct identificeerbaar; spinazie. En dat in het dorpje Liessel waar Mariëlle is opgegroeid. Liessel heeft een kleine 3300 inwoners. We kunnen bij dezen vaststellen dat Liessel meer spinaziekroppen telt dan inwoners. Mariëlle's ideale herfstdag zoals op de foto: fris genoeg voor een jas, zonnig genoeg voor een zonnebril en dan een mooie wandeling maken (eigenlijk niet door Liessel, maar ja).

Kind kan de tuin doen!

Reinout en Victor, de tweeling van Veerle, worden even aan het werk gezet. Je moet wat met zó'n enorme tuin natuurlijk. ;) Goed geregeld Veerle!

Mooi roze is niet lelijk

Mooie foto van een mooie lucht in het mooie Dongen. Gemaakt door Erik Willemse.

Losse modder

Prachtig plaatje, geschoten door Jim! De reden van de locatie is wat minder prachtig. In het najaar krijgen we altijd veel klachten over de hoeveelheid modder op de wegen, we kunnen er helaas niks aan doen, aldus Jim.

Kabouter Spillebeen

Collega Linda Vink ging op pad met zoon Floris op zoek naar Kabouter Spillebeen. De grote paddenstoel, rood met witte stippen is inmiddels gevonden.

Jante & Janneke en de schattige vliegenzwam

Jante en Janneke spotten deze vliegenzwam op het terrein van hun 2e thuis: de universiteit.

Om deze rubriek ook nog leerzaam te maken. Hieronder een feitje waarom 'de grote paddestoel, rood met witte stippen' eigenlijk een vliegenzwam heet:

Op de hoed van de paddenstoel liggen de kenmerkende “witte stippen”, dat zijn pyramidevormige, giftige vlokken. In het verleden hadden deze vlokken een functie in de landbouw. Veehouders vermengden de giftige vlokken met melk of water en plaatsten dat mengsel in de stal, om zo van de vliegen af te komen. Op deze manier is de vliegenzwam aan zijn naam gekomen.