Dongen Digitaal

Smartphone


Iedereen die bij de gemeente Dongen komt werken (minimaal 16 uur) krijgt een smartphone. Je kunt kiezen tussen een iPhone of Samsung. Je mag de smartphone ook privé gebruiken. Lees wel even de gebruiksvoorwaarden en het bereikbaarheidsdocument door.

Workplace


De organisatie heeft een sociaal intranet. Het platform heet Workplace. Het is de bedoeling dat je hier zelf berichten op plaatst die relevant zijn voor collega's. Je vindt op Workplace heel veel handleidingen die je de weg wijzen in de programma's. Ga daarvoor naar de groep Digitaal werken, tabblad documenten. Wanneer je in dienst bent ontvang je inloggegevens en ga je naar dongen.workplace.com om in te loggen. Het is aan te raden om in ieder geval lid te worden van de groep @Work. Vergeet ook niet de app voor op je smartphone te downloaden, zo blijf je op de hoogte. Workplace is een product van Facebook en ziet er daarom misschien herkenbaar voor je uit. Het is niet nodig om een Facebook-account te hebben.

Zaaksysteem


De gemeente Dongen werkt zaakgericht. Dat wil zeggen dat de belangrijkste informatie (brieven, e-mail, notities) van ieder werkproces in het zaaksysteem opgeslagen worden. Binnengekomen post ontvang je ook via het zaaksysteem en we maken geen papieren dossiers meer. Het zaaksysteem is ons digitaal archief. Ook zet je via het zaaksysteem vragen en taken uit bij collega's, kun je oude dossiers raadplegen en agendeer je stukken voor het directieoverleg, het college of de raad. Van team informatiebeheer ontvang je in je eerste werkweek een korte uitleg over zaakgericht werken. Op Workplace vind je in de groep Digitaal werken (tabblad bestanden) de belangrijkste uitgangspunten voor zaakgericht werken in Dongen.

Mijn Portaal en AFAS pocket app


Allerlei zaken rondom salaris, verlof, ziek en beter melden en andere personeelszaken regel je zelf, digitaal via Mijn Portaal en de AFAS pocket app. Download de app op je smartphone en log in volgens de instructie die op Workplace staat. Voor complexere vragen, kun je altijd contact opnemen met de collega's van P&O via personeelsbeheer@dongen.nl

Computer en Programma's


De hardware en veel van de software die we in Dongen gebruiken is in beheer bij de gemeente Tilburg. Heb je een vraag, verzoek of last van een storing? Meld dit dan digitaal bij het Servicepunt via topdesk (dat staat in je startmenu) of via 013-5429898.

Privacy en informatieveiligheid


Je gaat binnen en buiten je werk zorgvuldig om met (gevoelige) informatie. Ben hierop extra alert bij het thuiswerken, e-mailen en het werken op een mobiel apparaat. Volg tips en trainingen op het gebied van privacy en informatieveiligheid via Workplace. Heb je een vraag? Of vermoed je dat er sprake is van een beveiligingsincident of datalek? Meld je dan zo snel mogelijk via security@dongen.nl.

Thuiswerken


Het is mogelijk om thuis te werken wanneer je functie het toelaat en in overleg met je team. Om je mail te kunnen beantwoorden en om alle documenten thuis te kunnen raadplegen heb je een thuiswerklicentie nodig. Je kunt hiermee vanaf je laptop of computer thuis inloggen in je digitale werkomgeving. Het is wel nodig om Citrix te downloaden. Dit kan zowel op een Microsoft als Apple computer of laptop. Handleidingen hiervoor vind je op Workplace in de groep Digitaal Werken. De collega's P&O kunnen een thuiswerklicentie (CAG) voor je aanvragen.

Website en social media


Op www.dongen.nl kun je veel algemene informatie vinden en hier lees je ook het laatste nieuws. Ook via onze social media kanalen blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Volg ons op Facebook, LinkedIn, Instagram of Twitter.


facebook.com/gemeentedongen

linkedin.com/company/gemeentedongen

instagram.com/verrassend_dongen

twitter.com/gemeente_dongen