Picture Perfect

In Picture Perfect doen we een oproep aan jou! In iedere editie een thema waarbij we vragen een foto in te sturen. Deze week: jouw favoriete vakantiekiekje!

Wildkamperen op een berg? No(r)way!

Maar volgens Myrthe van Alphen maakt het je vakantie nóg avontuurlijker: Eén van mijn favoriete bestemmingen, Noorwegen! Een prachtig land met adembenemende natuur. Als echte natuur- en hikeliefhebber is dit hét land om te bezoeken. Deze foto is genomen aan het Lysefjord, naast de Preikestolen, een van de bekendste toeristische attracties in Noorwegen. Op veel plaatsen in Noorwegen mag je wildkamperen, wat je vakantie nog avontuurlijker maakt!

Praagtig!

Een praagtige foto gemaakt in een praagtige stad tijdens een praagtige vakantie. Dat maken we op uit het vakantiekiekje van Janneke Pladet: Eén van mijn favoriete vakanties was drie jaar geleden, toen trok ik samen met acht vrienden / vriendinnen door Oost-Europa met de trein. Deze foto is gemaakt bij de John Lennon Wall in Praag. Hier wilden we met de meiden op de foto maar een paar van de jongens wilden er ook wel bij. Ik word altijd vrolijk van deze foto en van de herinneringen aan deze vakantie!

'Spetter, spieter, spater

...lekker in het water. Ik ga nooit meer naar huis.' Dat hopen wij toch wel Paul! Paul van de buitendienst heeft geen favoriete vakantieland, -jaar of -bestemming, maar wat hij het liefste doet tijdens zijn vakanties: Op en rond het water bezig zijn.

Mo mo mo moooooterijden

Geen pittige tijden voor Erik Willemse tijdens zijn motorvakantie in 2015 in Zuid-Afrika: Dit is één foto van mijn motorvakantie in 2015 in Zuid-Afrika. Een prachtige avontuurlijke en afwisselende motorreis door een afwisselend gedeelte van Zuid-Afrika. Veelal onverhard door prachtige gebieden zoals de Baviaanskloof, Swartbergpas enz. Een reis die nog steeds met stip bovenaan mijn vakantie uitstapjes staat. Hopelijk mag ik in 2022 een soortgelijke trip gaan maken naar Tanzania-Kenia.

Tastbare Bijbelse verhalen

Sander Spiering maakte in 2017 met zijn vrouw Marja een bijzondere reis naar Israël: Vanuit ons geloof en kerkelijke betrokkenheid hebben we Israël sinds onze jeugd vanuit de bijbel leren kennen. Nu werden deze Bijbelse verhalen tastbaar. Natuurlijk is er in al die duizenden jaren veel veranderd, maar ook heel veel dingen waren bijzonder herkenbaar. Het meer van Galilea, de woestijn in Judea en de grotten bij En Gedi zijn nog steeds waar te nemen zoals dat vroeger was. De foto is gemaakt op de Olijfberg en op de achtergrond zie je Jeruzalem met de gouden rotskoepel op de Tempelberg. Bij de Tempelberg bevindt zich ook de Klaagmuur (of Westmuur), dat een restant is van de tempel die in 70 na Chr. is verwoest. De joden vieren daar het begin van de Sabbat en dat is voor een westerling een belevenis om mee te maken. Israël en het Israëlische volk heeft een plekje in ons hart.

Overal waar 'Te' voor staat is niet goed, behalve..

TErschelling! Iris Hovens ging naar Terschellling en is positief over deze vakantie in eigen land: Ik heb vaak een voorkeur gehad om het vakantiegevoel in het buitenland op te zoeken en onlangs ben ik dichtbij huis geweest en heb toch het ultieme vakantiegevoel gehad, namelijk op Terschelling. Ik dacht in deze tijd is het wel handig om een vakantietip dichtbij huis te geven ;-). Het was lekker relaxed en het voelde fijn!

I want to ride my bicycle, I want to ride my bike

Claudette de Roos heeft geen specifieke foto en een specifieke vakantie, maar in het buitenland heeft ze, met haar gezin, een duidelijke traditie: Wij vinden het altijd erg leuk om te fietsen door de stad als we in het buitenland zijn. Vaak boeken we dat bij Bajabikes zodat je veel van de stad ziet.

Gluren bij de (zuider)buren

Ineke Andries heeft goede herinneringen aan de vakanties aan de Belgische kust: Toen de kinderen klein waren gingen we een aantal jaren naar de Belgische kust, Koksijde in dit geval (foto) in 2007. Als kind gingen we met de vakanties ook vaak naar de Belgische kust. Goede herinneringen aan.

Studieboek of Jungle Book?

Wie dacht dat de studiereizen van tegenwoordig naar Duitsland, Frankrijk of België gaan heeft het mis. In 2019 ging Jante Steenbekkers met studiegenoten naar Panama en Costa Rica: In 2019 heb ik samen met wat studiegenoten een reis mogen organiseren naar Panama en Costa Rica. Het was een onvergetelijke reis waarbij ik de mooie natuur en cultuur van beide landen heb mogen ontdekken maar ook verschillende bedrijven heb bezocht. Deze foto is gemaakt in het Nationaal Park Braulio Carrillo in Costa Rica. Als je gek bent op blauwe stranden, mooie natuur en wandelen tussen de apen en luiaards, dan is dit land zeker een dikke tip!