Het vriendenboekje van...


Ingrid van der Steen

Over Ingrid van der Steen

Getrouwd en samenwonend met Frank. Samen hebben ze een dochter, Vera (17)

Ingrid is griffiemedewerker sinds 1 januari 2021

Het leukste aan mijn vak


In mijn profiel op mijn CV staat “zorgen dat alles op rolletjes loopt, daar word ik blij van!” Ik kan je vertellen: die uitdaging ligt er op de griffie zeker. De hectiek en dynamiek, zeker op de dagen van een raadsvergadering. Er is werkelijk geen dag hetzelfde. Ik heb gewoon de leukste baan sinds jaren.

Mijn Netflix-tip


Samen met Frank heb ik net de serie Kastanjemanden gekeken. Wat ons betreft een steengoede serie. Zoals (bijna) alle Scandinavische series overigens. Daar zijn onze favorieten toch wel Trapped, Katla en The Bridge. Zelf kan ik ook echt genieten van typische vrouwen-series als Chesapeake Shores, Virgin River en spaanstalige series als The Cook of Castamar, Las chicas del cable en Grand Hotel

Wat ik vroeger wilde worden


Als jong meisje wilde ik graag verpleegkundige worden. Tot ik hoorde dat het verschonen van bevuilde bedden er ook bij hoorde. Een opleiding tot directiesecretaresse was uiteindelijk toch een betere keus.

Wat ik het liefste drink


Ik heb hier echt even over na moeten denken. Als ik echt moet kiezen: thee. En dan het liefste verse gember- of muntthee. Alhoewel ik in het weekend een lekker wijntje of rosé ook niet af sla.

Dit vind ik echt stom


Klagen om het klagen. Ik weet dat ik zelf soms ook best kan klagen, maar probeer daar altijd wel een oplossing voor te vinden.

Mijn gekste gewoonte


De vaatwasser of bestekla opnieuw inruimen omdat dat niet volgens mijn idee is gedaan.

Dit lust ik echt niet


Schaal- en schelpdieren. Daar maak je me echt niet blij mee. Alhoewel ik mosselen dan wel weer klaarmaak voor mijn gezin.

Het weekend begin ik met


Een vrije dag voor mezelf. Mijn weekend begint in principe op vrijdag. Frank is dan naar zijn werk en Vera zit op school. Ik heb dan gewoon een paar uur helemaal voor mezelf, waarin ik heerlijk kan lopen keutelen in huis.

Ik kan niet leven zonder


Heel cliché, maar ik kan echt niet zonder mijn gezin.